Dragostea dintre soț și soție este permanentă, durează o viață întreagă?

Citesc împreună cu soția cartea lui James Dobson, Căsătoria, împlinire sau frustrare. Cartea se prezintă sub formă de întrebari puse profesorului și psihologului Dobson. O citim în timpul nostru de apropriere cu Dumnezeu. Este o unealtă bună în înțelegerea a ceea ce înseamnă cu adevărat căsnicia creștină și pentru a consolida o temelie trainică acesteia. Iată răspunsul autorului la o întrebare destul de interesantă:

Dragostea dintre soț și soție este permanentă, durează o viață întreagă?

„Poate fi și ar trebui să fie. Totuși, chiar și dragostea adevarată este o floare fragilă. Dacă vrem să supraviețuiască, trebuie să o menținem și să o protejăm. Dragostea poate dispărea când un soț lucrează șapte zile pe săptămână, când nu există timp pentru clipe romantice, când soțul și soția uită cum să vorbească unul cu celălălt. Latura romantică a relației de dragoste se poate ofili datorită presiunilor de rutină ale vieții. Pe ce poziție se situează căsnicia în ierarhia valorilor dumneavoastră? Îi mai rămân doar rămășitele programului dumneavoastră supraaglomerat sau este ceva de valoare care trebuie păstrat? Dacă nu este întreținută, dragostea veritabilă se stinge”.

-James Dobson-

4 gânduri despre „Dragostea dintre soț și soție este permanentă, durează o viață întreagă?

  1. Atentie, mare aici pastorilor care se ocupa atat de mult de problemele spirituale si administrative a bisericii incat nu mai au timp de ei si de familiile lor!
    Este un vius raspandit in breasla pastorilor, aceasta „mega preocupare profesionala” si neglijarea cresterii spirituale a familiei. De altfel exista si acea ipoteza ca un electrician are instalatia electrica bushita in casa desi el se ocupa zi de zi de instalatii electrice, un instalator sanitar are instalatia sanitara defecta desi el zi de zi se ocupa de instalatii sanitare. Nu as vrea ca acelasi principiu sa se aplice si unui pastor care hraneste spiritual biserica, dar nu-si hraneste propria familie. Dragi viitori pastori, haide-ti sa demitizam acest mit si sa avem grija atat de biserica, dar si de familie. Intre familie si biserica, pe o lista de prioritati familia ar trebui sa fie inaintea bisericii, desi, trebuie sa recunosc ca sunt unele cazuri exceptii cand biserica ajunge inaintea familie, dar pentru o perioada foarte scurta (ex. nevoia de aplanare a unui conflict intr-o familie care face parte din biserica, nopti de veghe si inmormantari, anumite accidente, etc). Cu toate acestea, familia trebuie sa fie mai presus de biserica. Imi permit sa afirm asta cu toate ca s-ar putea sa fiu contracarat, dar, nu-mi pasa atata timp cat Biblia ma invata asta.

    Apreciază

  2. Biblia iti da dreptate Cosmine. Daca nu ai o familie sanatoasa cum ai putea spera ca biserica pe care o pastoresti sa fie sanatoasa.. De altfel, familia a fost prima institutie creata de Dumnezeu, iar cand se vorbeste despre Biserica, este asemanata tot cu…familia.
    Eu nu pot spune ca una e mai presus de alta. Zic mai degraba ca un pastor intelept isi va „chivernisi” in asa fel timpul incat nici una nici alta nu vor fi neglijate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s