Tânjind după Legea lui Dumnezeu

rc_sproul Un sondaj de George Gallup Jr. a descoperit un trend uimitor în cultura noastră. Potrivit lui Gallup, evidențele par a indica faptul că nu sunt modele clare comportamentale care disting pe creștini de necreștini în societatea nostră. Cu toții se pare că mărșăluim potrivit aceluiaș ritm, privim la standardele schimbătoare ale culturii contemporane pentru bazele unei conduite acceptabile. Ceea ce fac ceilalți se pare că este singura noastră normă etică.

Acest model poate să apară numai într-o societate sau biserică în care legea lui Dumnezeu este eclipsată. Chiar acest cuvant, lege, se pare că are un sunet neplăcut în cercurile noastre evanghelice.

Să încercăm un experiment. Citește pasajele din Psalmul 119 ce însoțesc acest mesaj. Încearcă să intri în pielea scriitorului și să arăți empatie. Încearcă să simți ceea ce el a simțit când a scris aceste rânduri cu mii de ani în urmă.

Sună precum un creștin modern? Auzim oameni vorbind despre faptul că tânjesc cu pasiune după legea lui Dumnezeu? Îi auzim pe prietenii noștri exprimându-și bucuria și plăcerea în poruncile lui Dumnezeu?

Tânjesti în mod pasional după legea lui Dumnezeu? Ai parte de bucurie și plăcere în poruncile Sale?

Ps. 119:97: „…cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea.

Ps. 119:11-12: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. Binecuvântat să fii Tu, Doamne!  Învață-mă orânduirile Tale!

Ps. 119:131: ” Deschid gura și oftez, căci Sunt lacom după poruncile Tale.

Traducere: Marius Zărnescu

Un gând despre „Tânjind după Legea lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s