Tânjind după părtăşie.

rc_sproul

Vorbim de Dumnezeu ca fiind veşnic, invizibil, un Dumnezeu atotcunoscător. Acest şirag al atributelor oferă mângâiere şi nu o aşa de mică măsura de descurajare.

Că Dumnezeu este veşnic mă face fericit. Asta înseamnă simplu că El nu poate şi nu va muri vreodată. Nu trebuie să mă îngrijorez că El se va uza vreodată sau că va fi înlocuit. Tronul său este conslidat veşnic. Domneşte etern în omnipotenţa Sa. Acestea sunt veşti bune pentru o umanitate care piere.

Mă bucur deasemenea pentru că El este atotînţelept. Asta îl face diferit de orice om. Aristotel a fost acela care a învăţat că în mintea fiecarui om înţelept se poate găsi colţul nebunului. Nu este un astfel de colţ în mintea lui Dumnezeu. Găsesc consolare în adevărul că Cel care domneşte peste chestiunile universului nu face greşeli şi nu este supus incompetenţei. Mă bucur în înţelepciunea lui Dumnezeu şi în puterea Sa veşnică.

Ce mă întristează este invizibilitatea Sa persistentă. Este dificil pentru creaturile senzuale să se bucure de părtăşia cu Cel care nu poate fi văzut, auzit, gustat, atins, sau mirosit. Dumnezeu rămâne deasupra simţurilor mele. Cum m-aş putea atunci relaţiona cu EL în mod intim? Inima mea tânjeşte pentru părtăşia cu El. Tânjesc să-I aud vocea ca un sunet de ape multe şi să privesc pentru o clipă spre gloria Sa strălucitoare.

Bate inima ta cu pasiune pentru a auzi vocea lui Dumnezeu? Ai vinde tot ce ai pentru o plimbare în grădină singur cu Isus?

traducere Marius Zărnescu


Psalmul 107:9 Căci el a potolit setea sufletului însetat, şi a umplut de bunătăţi sufletul flămând.

Psalmul 119:174 Suspin după mântuirea Ta, Doamne, şi Legea Ta este desfătarea mea.

Psalmul 116:2: Da, El şi-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s