Suveran şi Tată.

Suveranitatea lui DumnezeuDumnezeu este măreţ. El este suveran. Dacă n-ar fi suveran, nu ne-am putea încrede în El în fiecare aspect al vieţii noastre. Dumnezeu cunoaşte totul, are control asupra fiecărui lucru şi are dreptul absolut de a face totul după buna Sa plăcere. A spune că Dumnezeu e suveran înseamnă a declara că Dumnezeu este Dumnezeu. A spune că Dumnezeu e suveran înseamnă a declara că El este Cel Prea Înalt, care face totul după voia Sa. Nimeni şi nimic nu poate sta în calea împlinirii planurilor Sale. El ridică împărăţii, le coboară şi dă cursul pe care El îl vrea istoriei.

Suveranitatea lui Dumnezeu este absolută, irezistibilă şi infinită. El are dreptul de a stăpâni propriul univers după buna placere. Are dreptul Olarului asupra lutului său. Poate modela lutul după bunul plac şi îl poate folosi după cum doreşte. Totul merge în direcţia împlinirii scopurilor Sale, mântuirea copiilor Săi, atragerea lor înspre Christos. Cu aceştia Dumnezeu se poartă întocmai ca un Tată.

Când John F. Kennedy era preşedinte revista Life a publicat poze de ale sale împreună cu copii săi, jucându-se cu jucariile lor pe podeaua biroului Oval, la Casa Albă.  Acele imagini, în acel timp au fascinat inimile americanilor ca nimic altceva până atunci. De ce? Pentru că au creat o punte între două gânduri: Kennedy era preşedintele Statelor Unite ale Americii, însă era şi tată pe deasupra. Deţinea cea mai mare putere în Lumea liberă, dar la picioarele Sale se jucau doi copilaşi ce-i spuneau tată. Nu ştiu dacă copiii altcuiva le-ar fi fost permis să se joace în Biroul Oval, însă copiii lui o făceau. De ce? Pentru că era tatal lor. Era preşedinte dar era şi tată.

La fel, Dumnezeu este Dumnezeul Suveran, Dumnezeul Glorios, dar este şi Tăticul tău. Nimic nu se întâmplă fără ca El să ştie, ori ca El să îngăduie în viaţa ta. Daca îngăduie ceva, o face cu toată dragostea, dragostea unui Tată Suveran peste toate. Te poţi încrede într-un aşa Dumnezeu pentru orice aspect al vieţii tale.

Un gând despre „Suveran şi Tată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s