Implicare reală.

blogDan Kimball într-un articolaş succint Do It, Don’t Blog It, povesteşte câteva experienţe de ale sale, ridicând problema bloggingului despre misiune, evanghelizare etc, fără vre-o implicare reală în astfel de lucruri. Dezbatem mult, scriem mult, însă când vine vorba de lucruri concrete, de responsabilitatea noastră, ne fâstâcim, căutăm scuze penibile.

Pentru unii viaţa este aici, în online. Aici şi-au creat o identitate, un nume, însă in the real life nu ştii de unde să-i iei.

Blogurile sunt încurajatoare. Am învăţat mult despre misiune citind pe anumiţi bloggeri. Am intrat în legătura cu prieteni vechi pe Facebook, spune Dan, însă majoritatea timpului este petrecut discutând cu prieteni creştini, cu lideri din biserică. Majoritatea discuţiilor despre misiune nu includ mărturii ale oamenilor ce vin la credinţă ci definiţii teoretice şi dezbateri despre ce înseamnă cu adevărat să misionezi.

Acesta conclude că şi el scrie un blog, citeşte lucruri interesante pe altele, însă încercă să găsescă un echilibru în privinţa priorităţilor personale. Nu numai să scrii, să citeşti despre misiune, ci să te implici cu adevărat, fizic, zic eu. Iată provocarea!

Un gând despre „Implicare reală.

  1. Good point.

    Din pacate lumea virtuala este plina de comentatori, care mai de care mai educat si mai bun scriitor. Dezbatem, dam sfaturi si ne luam la misto cu superioritate. Practica insa…

    Mai ca imi vine acum sa va invit pe la noi, la ceva slujire cat se poate de… practica. Si de provocatoare. 😉 Lucram cu rromii, in comunitati in care putini au tupeul sa intre, cu oamenii strazii si cu cei mai saraci dintre semenii nostri…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s