Primind descoperirea.

rc_sproul Îl descoperă natura pe Dumnezeu? Această întrebare indică o preocupare despre un subiect  fundamental pentru creştinism. Subiectul este: poate Dumnezeu să fie cunoscut în afara bisericii sau a unei mediu religios?

Seculariştii de astăzi răspund la întrebare în mod negativ. Despre lumea naturală se spune în mod frecvent că este antitetică cu credinţa în Dumnezeu, prezentându-ne atât de multe anomalii încât să ajungi la concluzia că Dumnezeu nu există.

Datorită acestor revendicări venite fie din colţul ateistilor militanţi sau din întrebările agnosticilor tulburaţi, mulţi creştini s-au retras într-o sferă a „credinţei religioase” ca fiind singurul cadru în care Dumnezeu poate fi descoperit. Aici natura este negociată pentru a proteja spaţiul arenei.

Psalmii naturii din Vechiul Testament indică faptul că maiestatea Creatorului străluceşte peste tot în creaţie.Dumnezeu nu numai că se descoperă clar în creaţie, însă revelaţia trece prin ea. Este percepută de oameni. Judecata lui Dumnezeu nu este ascunsă pentru că oamenii refuză să primească această revelaţie (Rom 1:18).

Problema este că nu numai Dumnezeu se descoperă pe Sine, ci şi că oamenii percep această revelaţie şi refuză să o recunoască. Pavel spune, „cu toate că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit.”(Rom 1:21). Aici se spune că omul l-ar cunoaste pe Dumnezeu. Păcatul lui este că nu-L slaveşte şi nu-I mulţumeşte lui Dumnezeu, ştiind că există.

Pavel susţine că Dumnezeu se manifestă aşa de clar în creatie încât toţi oamenii stiu că El există. Revelaţia lui Dumnezeu în natură face din ateismul sincer o imposibilitate intelectuală.

Cunoaşterea lui Dumnezeu manifestată în natură nu este însă cuprinzătoare. Revelaţia naturală nu ne va oferi o cunoaştere mântuitoare. Este un lucru să ştii că Dumnezeu există. Este un cu totul altul să ai o înţelegere personală, intimă a Dumnezeului care există.

Ai o înţelegere personală, intimă a lui Dumnezeu. Cere-i lui Dumnezeu o nouă şi profundă descoperire.

traducere: Marius Zărnescu.

Romani 1:18-20 „mânia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, care înăduşă adevărul în nelegiuirea lor. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veănică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot desvinovăţi”

http://ligonier.org/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s