Leonardo da Vinci a falsificat Giulgiul din Torino.

leonardoUn studiu revolutionar a dezvaluit primele dovezi potrivit carora chipul de pe Giulgiul din Torino este, in realitate, figura lui Leonardo da Vinci, titreaza, marti, „Mail Online”. Omul de stiinta si pictorul medieval a fost suspectat multa vreme ca ar fi falsificat imagini cu chipul lui Iisus Hristos, cu ajutorul unor tehnici fotografice inovatoare. Insa, noul studiu sugereaza ca imaginea de pe Giulgiu este chiar a fetei lui Da Vinci.

Descoperirea a fost facuta de Lillian Schwartz, un consultant grafic de la Scoala de arte vizuale din New York, ale carei cercetari anterioare au aratat ca da Vinci ar fi utilizat un autoportret ca baza pentru celebra opera „Mona Lisa”. Cu ajutorul unui calculator, ea a aflat ca imaginea Mona Lisei si cea de pe giulgiul din Torino au exact aceleasi dimensiuni cu chipul lui Leonardo da Vinci. Expertii au descris descoperirea revolutionara ca fiind cea mai interesanta din istoria artei. „Este ciudat, dar in acelasi timp incredibil”, a declarat cercetatoarea Lynn Picknett.

Mai mult AICI. Preluat de pe Ziua Online.

2 gânduri despre „Leonardo da Vinci a falsificat Giulgiul din Torino.

  1. asa si? ce vrei sa demonstrezi, ca maimuta are acelasi numar de cromozomi ca si omul? esti obsedat. mai bine da ti foc

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s