Obama şi musca.

Musca Mult zgomot pentru nimic săptămâna trecută pe la ştiri. Rebeliuni în Iran din pricina alegerilor, problema nucleară în Coreea de Nord, au fost nimicuri pe lângă ştirea săptămânii: preşedintele Obama a doborât o muscă, afirmă Chuck Colson într-un articol recent. Ce a facut preşedintele a fost mult prea mult pentru cei ce militează pentru un tratament etic al animalelor (People for the Ethical Treatment of Animals). Aceştia au trimis o scrisoare preşedintelui exprimându-şi dezaprobarea. Ei speră ca pe viitor Obama să trateze muştele într-o manieră mult mai umană. I-au trimis chiar şi un dispozitiv de prins muşte, pentru ca apoi sa fie eliberate afară vii şi nevătămate. După cum se pare PETA şi-a schimbat şi direcţia, înglobând nu numai animale, ci şi insecte în lista lor de priorităţi.

Te amuză, întocmai cum precizează şi Colson, însă ridică o problemă destul de importantă. Oameni care preţuiesc animalele, insecte mai mult decât pe alţi oameni. Şi, nu este greu de observat în societate acest lucru. Mini-hoteluri pentru câini şi pisici, pachete de vacanţă pentru patrupede, hăinuţe în funcţie de sezon. Un simplu search pe Google şi descoperi o lume cu totul ciudată, nu departe de tine.

Grupuri ca PETA ilustrează o filosofie a reducţionismului, tratând fiecare formă de viaţă ca fiind echivalentă din punct de vedere moral. Binenţeles, afirmă autorul, dacă vor sa fie consecvenţi nu vor fierbe vreodată apă, pentru că de fiecare dată, ar omorâ milioane de microbi inocenţi. Nimeni nu poate trăi în lumea reală cu o aşa filosofie.

Perspectiva clară vine din Scriptură. Dumnezeu ne-a creat după imaginea Sa şi ne-a dat autoritate asupra creaţiei. Asta nu este o licenţă pentru a trata animalele într-un mod crud. E diferenţă între a trata bine animalele şi a le acorda acelaşi statut cu oamenii. Obama trebuie astfel felicitat, după părerea lui Colson, pentru că a doborât musca, fiindcă zgomotul după cum se părea, pentru nimic, s-a transformat într-o discuţie naţională despre absurditatea de a pune o muscă pe acelaşi nivel moral cu omul, creat după imaginea lui Dumnezeu.

4 gânduri despre „Obama şi musca.

 1. In america am vazut oameni care ofera inimi de caprioara in platouri de argint ca si mancare pentru caini.Binenteles cei bogati isi permit asa ceva.

  Apreciază

 2. Consider importanta ideea ta din mesaj.
  „Oameni care preţuiesc animalele, insecte mai mult decât pe alţi oameni.”.
  Astazi copiii isi revendica drepturile in fata parintilor care ii disciplineaza autoritar” tati daca mai dai sun la numarul de la tv”.
  Iar ce ne-ai aratat tu demonstreaza inca o data doza de paranoia si schizofrenie a oamenilor ce nu mai privesc la Chipul si Slava lui Christos.

  Tind sa cred tot mai mult si eu ca cei care nu isi mai gasesc placerea in Cuvantul si Prezenta Domnului devin schizofrenici sau cum spune Scriptura ” cu cat un om pacatuieste mai mult cu atat Dumnezeu il lasa in voia mintii lui blestemate”.

  Sa adunam tinerii la rugaciune si pentru aceste motive.
  1.Oameni care pretuiesc mai mult animalele decat bolnavii din azile si spitale.
  2. Pentru parintii care se simt manipulati si controlati de catre proprii lor copii.

  Cunoasteti cazuri?
  Fiti mult binecuvantati de Isus.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s