Semeseişti profesionişti

salveaza-ti degetul Statisticile pot fi folosite pentru a informa sau pentru a induce în eroare. Uneori pot şoca. Oare nu e şocantă urmatoarea statistică: În al patrulea trimestru al lui 2008 adolescenţii americani trimiteau şi primeau în medie 2, 272 de sms-uri pe lună.

Statisticile provin de la The New York Times în Texting May Be Taking a Toll. Aceste date au fost discutate de Al Mohler într-un articol recent. Tot acesta prezenta părerea reporterului Kaie Hafner ce oferea o perspectivă a vieţii tinerilor americani. „ Tastează noaptea târziu când părinţii dorm. Tastează în restaurante şi în timp ce trec străzi aglomerate. Tastează în clasă cu mâinile la spate. O fac atât de mult încât au dureri de degete”

Pe Realitatea, recent, o stire de genul ăsta mi-a captat atenţia. Click aici. „Fac parte din generaţia SMS şi sunt mândri de asta. Au dovedit-o cu prilejul celei de-a treia ediţii a Campionatului Naţional de Tastare a Textelor pe celular, desfăşurată la New York.” Câştigătorul? Binenţeles, o puştoaică de 15 ani.

Oare noi cum stăm la capitolul ăsta… N-avem statistici, nici campionate, olimpici,…însă nu este greu să observi trend-ul…până şi copilaşii de la grădiniţă au telefonul legat de gât. Din leagăn, până-n băncile claselor primare şi chiar si-n aula universităţilor…suntem o generaţie de semeseişti profesionişti, proprietate a culturii digitale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s