Mântuirea mea este despre El. de Max Lucado

Mantuirea mea este despre El

Cine s-ar uita la crucea lui Christos şi ar spune, “Treabă bună, Isus. Îmi pare rău că nu ai terminat-o, însă o sa iau eu frâiele.“?

Îndrăznim să punem la îndoiala încoronarea lucrării lui Dumnezeu? Îndrăznim să gândim că cerul are nevoie de ajutorul nostru pentru a ne mântui? Legalismul îl micşorează pe Dumnezeu şi în procesul acesta, încurcă lucrurile cu noi.

Pentru oricine doreşte să câştige cerul, Pavel întreabă, “cum va întoarceţi iarăşi la acele învăţături începătoare, slabe şi sărăcăcioase, cărora vreţi să vă supuneţi din nou?… Unde este, deci, fericirea voastră?”(Galateni 4:9, 15).

Legalismul este lipsit de fericire pentru că legalismul este fără sfârşit. Întotdeauna este un alt curs de frecventat, persoană de învăţat, gură de hrănit. Deţinuţii încarceraţi în mântuire-proprie găsesc de lucru dar niciodată fericire. Cum ar putea? Ei nu ştiu niciodată când se termină. Legalismului i se scurge fericirea.

Harul, pe de altă parte, oferă pace. Creştinul se încrede într-o lucrare încheiată.

Harul oferă odihnă. Legalismul niciodata nu o face. Atunci de ce îl îmbrăţisăm? „Cine se încrede în inima lui este un nebun”(Proverbe 28:26). De ce ne încredem în noi înşine? De ce adăugăm la lucrarea încheiată a lui Dumnezeu?

Adevărul este că nu o facem. Dacă credem că o facem, am pierdut mesajul.[…]Mai mult pe Max Lucado Romania.

3 gânduri despre „Mântuirea mea este despre El. de Max Lucado

 1. Cum se face ca Max Lucado care este deja milionar este foarte citit si promovat , in tmp ce multi alti scriitori romani de literatra crestina nici nu-s bagati in seama de catre edituri?. Sau mereu si mereu aceeasi problema BANIIII…pacat ca nu ne cautam valorile MARI pe taram romanesc. sunt atat de multi care ar putea scrie bine, sunt atat de multi tineri crestini talentati….lor, le lipseste ceva: Banii lui Max Lucado. Eu sunt un om ce-si sustine aceeasi idee de ani de zile: avem propriile noastre talente, avem proprii nostri scriitori. Edituri! investiti in ei!

  Apreciază

 2. Asa este Lia. Banii sunt o problema. Am profesori care nu-si pot publica cartile din cauza asta. Am cunoscut oameni care au scris mult, fara sa publice vreodata. de ce? iarasi, banii sunt o problema. vor pleca si nimeni nu se va bucura de talentul lor.

  Personal imi place sa-l citesc pe Max Lucado. Nu categorisesc autorul ca-i roman, maghiar, etiopian. Daca imi place, il citesc, si astfel sunt binecuvantat si improspatat.
  Dumnezeu l-a binecuvantat mult pe Lucado din toate punctele de vedere. Banii sai, cu siguranta, se duc in multe locuri in lucrarea Lui. Acum, se implica in Etiopia, intr-o campanie, spre exemplu.

  Dumnezeu sa ridice „binefacatori”, oameni care sa sustina talente. Ca sunt, da…banii lor se duc pe lucruri efemere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s