20 de gânduri despre „Condoleanţe familiei Bartoş…

 1. Domnul sa fie cu fr Emil Bartos si fam lui.Este un om deosebit.Ma rog sa-l ajute Dumnezeu sa treaca peste aceasta tragedie cumplita.Condoleante!

  Apreciază

 2. Sa primesti doua palme puternice…..prin doua tragedii apropiate…moartea sotiei si a fiului…ma gandesc ca Dumnezeu a facut dintr-un material puternic pe acest om incat sa-l gaseasca vrednic sa treaca prin asemenea incercari prin care putini am putea trece…ma gandesc la IOV cel din vechime cu care s-a laudat Dumnezeu…Domnul sa dea si fr Emil si familiei incercate putere de a trece peste….sa nu-si piarda credinta si increderea pe care o asteapta o mare rasplatire….statornicie in incercare si mangaierile Duhului Sfant.(si mai ales prieteni care sa-i fie alaturi….nu ca prietenii lui IOV)

  Apreciază

 3. Doamne, mina Ta buna si calda sa fie peste familia Bartos groaznic incercata. Da-le putere sa suporte durerea.

  Apreciază

 4. Totusi e vina fratelui emil-daca sotia lui a plecat la domnul Isus…el a ramas ca parinte al copiilor…si evident nu si-a indeplinit obligatiile d eparinte- e ca si cum a pus pe locul 1 noua sotie si pe locul 2 copiii- acest comportament e de neacceptat – mai ales ca e si pastor si se presupune ca il cunoaste pe Dumnezeu indeaproape- gust amar lasa fr Emil

  Apreciază

 5. @Anonimdar, nu poti spune asa ceva. Ce te face sa crezi ca fratele n-a facut totul? Sunt convins ca fr. Emil a facut tot ce i-a stat in putinta pentru copiii sai. E trist, foarte trist in asfel de momente si asemenea comentarii nu isi au locul. Ma ierti ca spun asta. mai degraba am gasi ceva cuvinte de imbarbatare…
  Multumesc

  Apreciază

 6. referitor la comment-ul lui anonimdar. De multe ori avem tendinta sa dam verdicte fara sa cunoastem cu adevarat cazurile, cred ca innainte sa spui asa ceva ar trebui sa il intrebi pe el despre ceea ce s-a intamplat si nu despre ce ti se pare tie ca se vede din afara… Domnul sa il intareasca pe fratele Bartos … este un om deosebit care iubeste pe Dumnezeu ….

  Apreciază

 7. “Isus a plans. Petru a plans. Credinciosii efeseni au plans pe umarul Apostolului a Carui fata nu aveau sa o mai vada niciodata. Christos sta langa fiecare persoana care se tanguieste si ii spune: “Plangi, copilul Meu; plangi, caci si Eu am plans.” Lacrimile elibereaza creierul incins precum elibereaza o ploaie norii plini de electricitate. Lacrimile descarca agonia insuportabila a inimii asa cum descarca o revarsare a apelor peste un dig presiunea care apasa asupra lui. Lacrimile sunt materialul din care cerul isi tese cel mai stralucitor curcubeu.” F.B. Meyers

  Apreciază

 8. Fratele Emil Bartos a facut tot posibilul sa-si stringa toata familia si toti copii in jurul dansului, dar ulterior Lucian Bartos si-a parasit tatal si s-a intors din SUA la studii in Romania. Daca ne este permisa totusi o analiza retrospectiva, atunci cred ca putina vina putem gasi in lipsa de grija pastorala a Bisericilor Baptiste din Oradea si din Timisoara, a pastorilor de tineret care trebuiau sa-l adopte pe Lucian, mai ales dupa moartea mamei sale. Dar pastorii nostri prefera mai mult carierele politice si lumina reflectoarelor decit vizitele anonime si consilierea pastorala. Ma gindeam cit de utili ar fi fost pentru Lucian un: Cristinel Dugulescu, un Ben-Oni Ardelean, un Sami Tutac, care se viseaza si cere sa fie numit ambasador politic plenipotentiar in SUA, etc..

  Apreciază

 9. Hei, Marius, eu sunt acum in spital…tata m-a sunat si mi.a zis aceasta veste tragica. Aproape ca nu pot sa cred. Eu cunosc familia Bartos de cand aveam 6 anisori, suntem priteni de familie, dar vezi tu ….cel rau nu doarme, si mai bine ar fi sa fim alaturi de falilie cat putem noi sau cand putem cum putem. Chiar daca au fost atatea nenorociri in ultima vreme in aceasta familie minunata, ea a ramas la fel, minunata. Aducetiva aminte dragii mei ca in viata toti am pacatuit in diverse feluri si chiar mai grave poate decat unii din membri acestei familii. Diferenta intre noi si ei, este ca ce s-a intamplat in aceasta familie a devenit un subiaect public, pentru ca ei sunt oameni publici….dar ganditi’va….nu cred ca eu sau tu suntem mai buni decat cei care au suferit povestile lor, poate esecurile lor public. Acum sunt in recuperare si sper ca Domnul sa ma tina puternica aici.
  Draga Frate Bartos, sunt incantata ca am avut ocazia sa fim prieteni de familie. Vom fi alaturi de dumneavoasta incontinuare. Dumnezeu e mai puternic…Domnul este cu dumneavoastra.

  Apreciază

 10. Nu stiu daca ma mai tineti minte, poate ca nu este nici timpul…cred ca ne-am cunoscut o singura data, eu v-am cunoscut de mai multe ori sau mai bine zis v-am intalnit de mai multe ori din predici audio, carti si citate teologice…

  numele meu este Caraion Boris fr. Oti m-a prezentat am fost ccordonator de program la Fundatia Providenta pentru programul Gypsy Smith. Cu durere in inima am primit vestea auzita la tv. Eu si sotia suntem fara cuvinte. Stiti ce vreau sa va spun, ceva ce nu spun de obicei baptistii, noi credem ca il vom intalni pe Lucian fiul dvs in ceruri…asa credem noi…Biblia nu zice nimic impotriva… multe nu le stim acum cunoatem in parte dar cand vom ajunge acolo vom cunoaste pe deplin. Dumnezeu sa ne aiba pe toti in paza…

  Boris & Dana

  Apreciază

 11. „Pot totul in Christos care ma intareste” -mi se pare unul dintre cele mai puternice mesaje de incurajare pentru situatia familiei Bartos. Daca mai exista cineva care sa intareasca in aceste momente familia Bartos, daca mai exista cineva care sa ofere mangaiere si putere familiei Bartos, Acela este Isus Christos, binecuvantat sa fie El in veci de veci, amin!

  Apreciază

 12. Dumnezeul Indurarii si al Pacii sa fie cu cei ce trec prin aceasta tragedie,Cel ce mingaie sa fie Domnul!
  Multi vor fi cei ce vor judeca,de fapt judecata este a Unicului ce este Judecator,Isus Christos!
  Otelul trece prin temperaturi inalte inainte de a fi de calitate…pastorul Emil Bartos,Dumnezeu ingaduie acest tsunami peste el pt. ca noi sa invatam unele lectii pe care mai departe la rindul nostru sa le transmitem altora!
  Mingaietorul sa fie cu voi,familia Bartos…sunt frati din Italia-Roma care se roaga pentru voi!
  Tot ce cuprinde cuvintul,,Shalom” sa va umple inimile!

  Apreciază

 13. Este o tragedie care se paote intampla in orice familei. Trist este ca se intampla tot mai fregvent intre noi . Poate sa invatam din asta ceva . Controverse asupra sinuciderii care fac acest subiect sa ajunga sa fie relativizat si ajunge sa dauneze celor care isi permit sa cocheteze cu ideea sinuciderii.

  Apreciază

 14. Am privit cu durere in ani tragediile fr.Emil,am ascultat acest om predicand despre un subiect deosebit de sensibil: „Suferinta” si pot spune ca modul in care fratele Bartos a trecut prin incercari ne poate fi un model in fata incercarilor grele pe care si noi le putem avea la un moment dat in viata.Domnul sa-l foloseasca in continuare,ca si orator/invatator pentru a ne invata cum sa trecem prin hatisurile vietii,abordand subiecte grele si pline de importanta pentru viata noastra de zi cu zi.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze,frate Bartos!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s