16 gânduri despre „De ce sa (nu) fumez?

 1. Clipul ăsta într-adevăr poate fi convingător dar poate ajuta un dependent?
  Să zicem că poate, care e interesul nostru – să scape oamenii de dependenţe?
  Mulţimi de oameni nefumători vor ajunge la talpa iadului.
  Clipul acesta este un fel de predică video moralizatoare şi ajută la a ascunde adevărul despre realitatea fiinţei umane.

  Duhul Sfânt e cel care eliberează oamenii din robia păcatului şi regenerează inimi pângărite şi atunci Dumnezeu îşi ia slava din mijlocul popoarelor.

  Apreciază

 2. Pacatul este daunator sanatatii! Efectele pacatului sunt devastatoare. Acest lucru am vrut sa-l scot in evidenta prin clip. Remediul pentru pacat…Isus Christos Poate pe viitor am sa discut despre aceasta problema mai profund.

  Apreciază

 3. Și cum anume mă va vindeca Iisus de acest păcat tragic?
  Își va întinde mâna asupra brichetei mele de ficare dată când o aprind?

  Apreciază

 4. eo zic k nu ajuta un dependent…..de ex pe mine nu ma impresionat :-?? eo stiu k asta se intampla…dar cand esti deja dependent e foarte greu sa te lasi….poate dak mas ruga nu as mai fii…dar imi place sa fumez si de accea continui….am incercat sa ma las dar e greu :-s

  Apreciază

 5. Subscriu la ce a zis anonim şi repet. Clipul nu te ajută cu nimic împotriva dependenţei. Ai vrut să scoţi în evidenţă că fumatul e un păcat? – nimeni nu-şi va da seama de asta; şi de faptul că Hristos te poate vindeca de acest păcat tragic? – nici atât.
  Dacă clipul are reflecta ceva din ce afirmă Scriptura despre lucrarea lui Hristos este într-adevăr penibil, prost reflectat şi aproape blasfemiator pentru că nu e o metodă Scripturală. Repet, toate acestea din punct de vedere al Scripturilor.

  Clipul e doar moralizator şi sperietor de … fumători, poate nici atât – anonim nu a fost impresionat/ă.

  Apreciază

 6. Noi oameni suntem temple ale Duhului Sfant atunci cum ami putem noi sa fim temle daca noi fumaz odata ce fumam ne otrvivam pe noi deci nu-l mai slujim pe Dumnezeu.

  Apreciază

 7. Anoniom, nimic nu poate să te schimbe. În schimb, dacă eşti destul de inteligent ai să te laşi de fumat fară ajutorul vreunui filmuleţ, dacă la asta te aşteptai vizionând materialul de mai sus. Nu te schimbă nimeni, trebuie să te schimbi tu. Trebuie să ai voinţă că mai departe se ocupă Dumnezeu dacă îl laşi pe El. Voinţă nu înseamnă să stai cu pachetul în buzunar şi să zici că te laşi. Ţi-e greu? Au fost oameni dependenţi de alte chestii mai groaznice decât ţigara şi au reuşit să se lase.

  p.s. pentru toţi cârcotaşii care umblă prin blogosferă şi comenteză aiurea: chiar nu vă daţi seama că prin cârcotelile voastre daţi apă la moară lucrurilor rele? Sunteţi oameni, dacă nu v-aţi dat seama!!

  Apreciază

 8. @fir de iarba: ce-ar fi sa scrii tu un articol care sa-i determine pe cititori să se lase de fumat? As fi curios dacă ai reuşi…

  Apreciază

 9. Iosif

  Atitudinea ta e una de provocare şi nu răspund la astfel de provocări abordând teme spirituale pentru a fi cârcotizate.

  Am evidenţiat un simplu adevăr: dacă omul se lasă de fumat şi nu e atins de Duhul Sfânt piere în iad şi lăsatul de fumat nu i-a ajutat la absolut nimic.

  Un alt adevăr pe care îl repet acum este acesta: Dumnezeu este singura şansă a omului, prin puterea Lui se naşte din nou şi renunţă la dependeţe păcătoase iar Dumnezeu îşi ridică slava din această transformare.

  Apreciază

 10. Te rog sa ma scuzi daca ai inteles gresit, prima postare nu are legatura cu tine. M-am referit la altii care ii stiu si pe care i-am vazut comentant aiurea…
  Imi cer din nou scuze.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s