Căutându-L pe Dumnezeu.

rc_sproul

De cate ori ai auzit crestini spunand (ori ai auzit cuvintele venind din propria gura), „acela sau acesta nu este crestin, dar este in cautare”? Este o afirmatie comuna printre crestini. Ideea este ca sunt oameni peste tot care-L cauta pe Dumnezeu. Problema lor este aceea ca inca nu au fost capabili sa-L gaseasca. El se joaca de-a v-ati ascunselea. El le scapa intotdeauna.

In gradina Edenului, cand pacatul a intrat in lume, cine s-a ascuns? Isus a venit in lume ca sa caute si sa mantuiasca pe cei pierduti. Nu Isus a fost Cel ce S-a ascuns. Dumnezeu nu este un fugar. Noi suntem cei pe fuga. Scriptura declara ca cei rai fug cand nimeni nu-i urmareste. Asa cum a remarcat si Martin Luther: „Cei necredinciosi tremura si la freamatul unei frunze. Invatatura uniforma a Scripturii este aceea ca oamenii cazuti fug de Dumnezeu. ”

Oamenii nu-L cauta pe Dumnezeu. Ei cauta beneficiile pe care numai Dumnezeu le poate da. Pacatul omului cazut este acesta: Omul cauta beneficiile lui Dumnezeu in timp ce fug de Insusi Dumnezeu. Noi suntem, prin natura, fugari.

Biblia ne spune in mod repetat sa-L cautam pe Dumnezeu. Concluzia pe care o extragem din aceste texte este aceea ca daca ni se spune sa-L cautam pe Dumnezeu trebuie sa insemne ca noi, chiar in starea noastra cazuta, avem capacitatea morala sa facem acea cautare.

Dar, cui sunt adresate aceste texte? In cazul Vechiului Testament, este vorba de poporul lui Israel care este chemat sa-L caute pe Domnul. In Noul Testament sunt credinciosii care sunt chemati sa caute Imparatia.

Cauti tu beneficiile pe care Dumnezeu poate sa ti le dea sau il cauti pe Dumnezeu?

Isaia 55:6 „Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi; chemati-L, cata vreme este aproape.”

Matei 7:7 „Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.”

Apoc. 3:20 „Iata Eu stau la usa, si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.”

traducere: Marius Zarnescu

Un gând despre „Căutându-L pe Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s