Omul de care se foloseste Dumnezeu!

Va prezint noul blog al colegului meu Timotei Stoica, Omul de care se foloseste Dumnezeu!

Timotei este un baiat sincer, cu o inima mare pentru Dumnezeu si cu o dorinta puternica de a-I fi pe plac, de a trai in sfintenie.

Cine este Acesta? s-a intrebat si Timotei si se intreaba atatia astazi cand privesc inspre Christos…  Oamenii Il vad in multe feluri…un doctor, profet, ….si fiecare adauga la aceasta lista interminabila.

Intrebarea ce ramane valabila este urmatoarea: pentru tine,…. cine este Isus Christos? Cine este?

In chimie, a transformat apa in vin.
In biologie, S-a nascut fara a fi conceput natural.
In fizica, a sfidat legea gravitatiei cand S-a ridicat la cer.
In economie a contracarat legea cresterii costurilor relative (diminishing return) cand a hranit 5000 de oameni cu 2 pesti si 5 paini.
In medicina, a vindecat bolnavii si orbii fara a le administra nici un fel de medicament.
In istorie, El e inceputul si sfarsitul (Alfa si Omega).
In guvernare, a spus ca poate fi numit Consilierul minunat, Printul Pacii.
In religie, a spus ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin El;
N-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan.
N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator.
N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator.
N-a avut armata, si totusi se temeau de EL.
N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea.
N-a comis nici o crima, si totusi L-au rastignit.
A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.

Numai atunci cand il descoperi pe Christos cu adevarat, ca Fiu al lui Dumnezeu, ca Mantuitor, numai atunci poti sa intelegi sensul cuvintelor libertate, iubire, fericire…

Numai atunci intelegi ca viata nu trebuie traita oricum, ci in sfintenie, o tema reiterata constant de colegul meu. Nu exista pacate mari sau pacate mici. In ochii lui Dumnezeu, pacatul e pacat! Nu categoriseste Dumnezeu pacatele noastre. Sa furi o agrafa chiar, este pacat in ochii Sai si fiecare pacat va fi condamnat de El in ziua aceea. Insa, este speranta!  Dumnezeu uraste pacatul, dar iubeste pacatosul! ne reaminteste Timotei avertizandu-ne totodata ca exista un timp, cata vreme se zice astazi, de a ne impaca cu El.

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa ne traim cu adevarat viata in sfintenie si in pocainta!

Amin! zic eu…

5 gânduri despre „Omul de care se foloseste Dumnezeu!

 1. Dumnezeu sa te binecuvinteze frate Marius!!!

  Ma bucur sa stiu… Ma bucur sa vad faptul ca ai devenit pasionat de a dezvalui oamenilor Adevarul, de a-L proclama pe Hristos si pe blogosfera… Ma bucur si ma minunez de articolele pe care le scrii pe blog… dar… acest articol mi-a atras cel mai mult atentia… oare de ce? :D:D:D

  Dumnezeu sa binecuvinteze toti bloggerii crestini din tara cu multa inspiratie din partea Lui, iar articolele pe care ei le scriu sa fie adresate inimilor cititorilor!!!

  Mult har si multa pace!

  Stoica Timotei

  Apreciază

 2. Dă-mi şi mie versetul acela unde scrie aşa „Dumnezeu urăşte păcatul nu păcătosul”. Poţi urâ ceva care nu este în fiinţă? Poţi să ai ură pe o maşină de exemplu?

  Psalmul 5:5 Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi, Tu URĂŞTI pe cei ce fac fărădelegea
  Psalmul 11:5 Domnul cearcă pe cel neprihănit, dar URĂŞTE pe cel rău şi pe cel ce iubeşte sâlnicia
  Maleahi 1:3 şi am URÂT pe Esau, i-am prefăcut munţii într-o pustietate …

  Ca să poţi înţelege ura lui Dumnezeu – trebuie să înţelegi natura omului coruptă moral şi depravată total.

  Omul este o creatură decăzută, total depravată, moartă spiritual, coruptă moral, iubitoare de păcat, urâtoare de Dumnezeu; În însăşi esenţa fiinţei sale el este într-atât de opus lui Dumnezeu ca însuşi diavolul; El nu se poate schimba, şi nici nu are această dorinţă, el iubeşte minciuna şi va face totul în puterea sa să restrângă şi să suprime oricare şi orice adevăr despre Dumnezeu, şi cu cât ştie mai mult despre Dumnezeu cu atât Îl urăşte pentru că Dumnezeu este drept, iar omul este rău.

  Dacă vei înţelege acest lucru, vei înţelege şi cum urăşte Dumnezeu, oricum, ideea era că nu prea poţi afirmă că Dumnezeu urăşte păcatul şi iubeşte păcătosul – sună frumos lozinca dar nu prea are suport biblic.

  Apreciază

 3. Desi sunt in sesiune si maine am examen..;) ma simt nevoit sa-ti dau un raspuns.destul de scurt si saracacios…In mare sunt de acord cu ce ai afirmat. Eu am reiterat o afirmatie de pe blogul prietenului meu, si in context se intelege ce am vrut sa spun. Am urmarit si discutia de pe blogul tau despre acest subiect totodata.
  La fel, consider ca atunci cand a pacatuit, intocmai cum ai spus, omul a devenit „o creatură decăzută, total depravată, moartă spiritual, coruptă moral, iubitoare de păcat, urâtoare de Dumnezeu” Nimic din noi nu are vre-o inclinatie spre Dumnezeu, suntem lipsiti de slava si gloria Sa. Mania Sa va veni peste toti cei fac si iubesc raul.
  Totusi, este un paradox aici sa stii. Nu poti merge numai pe argumentul pe care mergi tu. Eliminand tensiunea aceasta, schilodesti adevarul Scripturii. Te intreb… cum sunt mantuiti oamenii? Pe ce premise..? Din pricina pacatului toti suntem clasificati drept „vrasmasi”, pacatosi…
  Apoi…”ura” aceasta nu se aseamana nicidecum cu ceea ce experimentam noi…El este Dumnezeu. Aici termenul trebuie redefinit. Putine cunostinte de ebraica n-ar strica.. Un studiu mai intens este necesar inainte de a afirma asa, din oficiu anumite lucruri. De multe ori ne prindem urechile la acest capitol..
  Observ ca argumentele tale Scripturale sunt vechi testamentale. Nu ca le anulez, insa iti recomand o analiza clara a relatiei cu Dumnezeu in cele doua legaminte…El nu ne-ar cere sa iubim pe vrasmasii nostri daca dragostea pentru omul pacatos n-ar fi clar inradacinata in caracterul Sau. Iata ce afirma Domnul Isus: Luca 6:35 Voi însă, iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare, şi veţi fi fiii Celui Prea Înalt; căci El este bun şi cu cei nemulţămitori şi cu cei răi.
  Domnul a privit spre tanarul bogat ce avea sa-l respinga si spune Scriptura ca „s-a uitat tinta la El, SI l-a iubit” Mc. 10:20

  Nimic din noi nu poate fi placut si iubit de Dumnezeu si totusi… „Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre” ( 1Ioan 4:10)
  Nu vom putea fi niciodata asa de buni incat sa castigam dragostea lui Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu nu poate fi castigata. Dragostea Lui este neconditionala si nelimitata.
  Jertfa Sa vorbeste de la sine.
  Romani 5:7-8: „Pentru un om neprihanit cu greu ar muri cineva;dar pentru binefacatorul lui poate ca s-ar gasi cineva sa moara. Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Cristos a murit pentru noi.”
  Iar in vs 10 spune: „Caci, daca atunci cand eram vrajmasi, am fost impacati cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Sau…”

  „Voi erati morti in greselile si pacatele voastre, in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii. Intre ei eram si noi toti odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre si eram din fire copii ai maniei, ca si ceilalti. Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, PENTRU DRAGOSTEA CEA MARE CU CARE NE-A IUBIT, MACAR CA ERAM MORTI IN GRESELILE NOASTRE, ne-a adus la viata impreuna cu Cristos (prin har sunteti mantuiti). El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impeuna in locurile ceresti, in Cristos Isus…” (Efeseni 2:1-6)

  Voi intelege eu vreodata de ce sunt astazi in har, de ce sunt copilul Sau…? Ma smereste adevarul acesta…ca desi depravat, nedemn de dragostea Lui, El m-a iubit..si ma iubeste… El m-a iubit inainte sa fiu al Sau! A cautat mijlocul, a facut totul posibil ca eu sa vin le El.
  Niciodata nu voi putea intelege largimea, lungimea, inaltimea si adancimea dragostei lui Dumnezeu, insa stiu un lucru, ca da, Dumnezeu iubeste pe cel pacatos si doreste ca acesta sa vina la mantuire, sa-L cunoasca personal pe El. Si a pregatit si cadrul, pentru ca in sfintenia Sa, nimeni nu s-ar putea apropria vreodata de El. Si acest cadru, calea, este tocmai Domnul Isus, jertfa Sa suprema.
  „Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.”Ioan 3:16

  Apreciază

 4. interesanta discutie:) si foarte bun raspunsul tau Marius la comment-ul primit (desi esti in sesiune:P:). Pentru o prezentare mai elaborata a modului in care se manifesta dragostea lui Dumnezeu v-as indemna sa aruncati o privire peste cartea lui D.A. Carson „The Love of God” sau la un scurt rezumat al ideilor prezentate de el in aceasta carte pe site-ul http://calvinandcalvinism.com/?p=1301 . O zi buna la toti si spor la treaba Marius & Company:). Domnul sa fie cu voi in toate si sa va dea biruinta (nu notele conteaza ci credinciosia cu care ai obtinut acea nota:)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s