Tânjind după Dumnezeu.

rc_sproul

Intr-un fel, suntem fericiti ca nu-L putem vedea pe Dumnezeu. Daca pentru o secunda mantia s-ar indeparta si am trage o privire fugara spre fata lui Dumnezeu, am pieri instantaneu. Stralucirea Sa este asa de sclipitoare, slava Sa asa de orbitoare, incat, in starea corupta in care suntem nu am putea suporta sa-L privim. El ramane invizibil atat ca blestem cat si ca act de har protector. Atata timp cat noi ramanem infectati de pacat suntem blestemati sa ratacim in lumea Sa fara respect pentru El. Am putea fi mangaiati de Cuvantul Sau si vindecati de lucrarea Duhului Sau, dar nu putem vedea frumusetea suprema a Chipului Sau.

Dar, avem un vis; ba, mai mult decat un vis. Avem promisiunea sigura si certa ca odata o sa-L vedem pe El fata in fata. Inima fiecarui crestin tanjeste dupa chipul lui Christos. Tanjim sa privim direct la Dumnezeu Insusi fara teama de a fi mistuiti. Tanjirea aceea adanca va fi implinita intr-o zi.

Vederea viitoare a lui Dumnezeu se numeste „Viziunea Beatifica” pentru ca va aduce la aparitia ei fericirea desavarsita pentru care am fost creati si rascumparati. Una din fericirile rostite de Domnul Isus a fost, „Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu”(Mat. 5:8). In cer vom fi cu inima curata. In cer vom vedea pe Dumnezeu.

Coram Deo: Traind in prezenta lui Dumnezeu.

Tanjesti sa-L vezi pe Dumnezeu? Mediteaza la promisiunea Sa: „Ferice ce cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu”.

1 Ioan 3:1–3:  „Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El.  Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentruca Il vom vedea asa cum este. Oricine are nadejdea aceasta in El, se curateste, dupa cum El este curat.”

traducere: Marius Zarnescu

http://www.ligonier.org/

Un gând despre „Tânjind după Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s