Isus a atins pe cei respinsi. de Max Lucado

Isus a atins pe cei respinsi Cand S-a coborat Isus de pe munte, multe noroade au mers dupa El. Si un lepros s-a apropriat de El, I s-a inchinat, si I-a zis: „Doamne, daca vrei, poti sa ma curatesti. Isus a intins mana, S-a atins de el, si a zis: „Da, vreau, fii curatit!”Indata a fost curatita lepra lui.” Matei 8:1-3

Sunt uimit…de omul care a simţit atingerea plină de compasiune a lui Isus. El apare o singură dată, are o singură dorinţă, şi primeşte o singură atingere. Dar acea atingere i-a schimbat viaţa pentru totdeauna…

Sunt uimit de acest om deoarece în perioada Noului Testament lepra era cea mai groaznică boală. Aceasta făcea ca trupul să fie plin de răni şi într-o continuă degradare. Degetele se curbau şi se făceau ca nişte cioturi. Pielea plină de bube mirosea. Anumite tipuri de lepră paralizau nervii încheieturilor ducând la căderea degetelor de la mâini şi picioare, chiar a labei piciorului sau a mâinii. Lepra era un fel de moarte treptată.

Consecinţele sociale erau la fel de dure ca şi cele fizice. Fiind considerată o boală contagioasă, leprosul era pus în carantină, exilat într-o colonie de leproşi.

În Scriptură leprosul este simbolul unui paria al societăţii: infectat de o boală pe care el nu dorit-o, respins de cei pe care-i cunoaşte, evitat de persoanele pe care nu le ştie, condamnat la un viitor pe care nu-l poate duce.[…] Mai mult pe Max Lucado Romania.

3 gânduri despre „Isus a atins pe cei respinsi. de Max Lucado

 1. Oare cat ne mai trebuie ca crestini, rascumparati prin sangele Domnului Isus Christos, sa intelegem ca responsabilitatea noastra este sa ne atingem si de cei respinsi din societate? Cel respins din societate este cel sarac, care cerseste, cel care trage din punga pentru ca n-are ce manca, cel care fura pentru ca n-are ce manca, cel care locuieste in „groapa orasului” pentru ca din cauza datoriilor a fost dat afara din casa, este prostituata de la coltul strazii, care isi vand trupul pe bani pentru a-si ingriji familia, pentru a duce un trai mai usor.
  Din pacate tinerii care fug de acasa, fara sa doreasca, ajung respinsi ai societatii. Eh, bine, responsabilitatea noastra, a crestinilor este sa ne apropiem de aceste categorii de oameni care sa fie acceptati in societate.
  Doamne ajuta-ma sa ii accept pe astfel de oameni asa cum Domnul Isus i-a acceptat!

  Apreciază

 2. Asa este Cosmine. Zici bine.
  Ma alatur impreuna cu tine in rugaciune atunci cand zic: Doamne ajuta-ne sa atingem, sa acceptam pe cei respinsi, marginalizati, oropsiti, parasiti. Atinge-ne inima ca sa vedem nevoile din jurul nostru. Ajuta-ne sa nu fim nepasatori! Ai mila!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s