Legea vs. Harul.

harul-lui-dumnezeu

 

 

 

 

 

 

1. Legea ne desparte, ne indeparteaza si ne izoleaza de Dumnezeu.
Harul ne apropie de Dumnezeu, ne uneste cu El si ne alipeste la El.

2. Legea ne obliga sa privim la noi insine.
Harul ne indeamna sa privim la Dumnezeu.

3. Legea ne obliga sa recunoastem ca suntem neputinciosi si neajutorati.
Harul ne face sa ne incredem in ceea ce Dumnezeu poate si este dispus sa faca.

4. Legea ne face preocupati de sine.
Harul ne preocupa cu Dumnezeu.

5. Legea ne arata ca suntem pacatosi, nelegiuiti si pierduti.
Harul ne descopera ca Dumnezeu este plin de indurare si de o dragoste salvatoare.

6. Legea iti spune: FA!
Harul iti spune: FACUT!

7. Legea ne ofera neliniste, insatisfactie, nesiguranta.
Harul ne ofera incheiere, odihna si siguranta.

8. Legea ne spune sa ne temem.
Harul ne spune sa nadajduim.

9. Legea ne osandeste si pretinde pedepsa, fara mila.
Harul aduce mantuire si ofera indurare.

10. Legea se asteapta la perfectiune din partea noastra.
Harul ne ofera perfectiunea lui Hristos in schimbul imperfectiunii noastre.


     La fel cum uleiul nu se amesteca cu apa tot asa nici harul lui Dumnezeu nu se poate amesteca cu Legea. Nu incercati sa o faceti! Dupa cum ne-o demonstreaza realitatea peisajului nostru religios, dintr-o astfel de combinatie s-au nascut “monstrii”!! ( Dale Ratzlaff)

8 gânduri despre „Legea vs. Harul.

 1. scrii foarte bine, voaim sa zic ca legea te indeamna si te indreapta spre Hristos, am impresia ca prea mult intelegem Legea ca ne condamna, dimpotriva cred ca vrea sa ne apropie de Hristos si sa ne spuna ,, asta voiam sa transmit„ ca totul se gaseste in Hristos, numai ca noi cred ca intelegem gresit LEGEA. ma rog sper ca ai inteles ce vreau sa zic, poate am filozofat;)

  Apreciază

 2. Intradevar. Ai dreptate, Legea este o umbra a lucrurilor viitoare, un indreptar, o directie inspre Hristos, sfarsitul Legii.
  Si da, problema e ca intelegem gresit Legea. Pana la urma, ea este astazi scrisa nu pe niste table de piatra, ci pe niste inimi de carne. Principiile Sale raman. Problema e urmatoarea: Imi consolidez credinta, viata, pe Lege sau pe Harul lui Dumnezeu? Pavel spune ca noi eram sub paza Legii. Eram. Si cei ce se intorc acolo, sunt numiti nechibzuiti, fermecati, prostiti, avand o imagine deformata, zugravita despre Hristos. Pe astfel de oameni, Legea, in loc sa-i indrepte spre Hristos, mai degraba ii indreapta inspre fire. Exact cum spune Pavel, „Dupã ce ati început prin Duhul, vreti acum sã sfârsiti prin firea pãmânteascã?”
  Nu suntem si nu vrem sa fim dintre aceia, pentru ca cei ce se „bizuiesc” pe faptele Legii, sunt sub blestem. Noi vrem sa ne „bizuim” pe Harul Sau, pentru ca numai astfel vom fi sub binecuvantare.

  Apreciază

 3. Sunt de acord cu tine, (si nu voiam sa indrept ideea asta ca Legea ne arata pe Hristos, ca sa ii motivez pe cei care se apara cu legea si spun ca sunt morali). Apropo, daca pui Legea si Harul in paralel, cred ca Harul te constrange mai mult decat Legea, de ex: Legea zice ,, sa nu ucizi” Harul zice: ,, sa nu faci prost sau nebun pe aproapele tau, ca ai si ucis”. Sau Legea: sa nu preacurvesti”. Harul zice; ” sa nu te uiti la o femeie ca sa no poftesti”. N-am dat citatele corecte da ai prins ideea. Ce pot sa zic, parerea mea e ca nas predica despre Lege si sa o pun intr-o pozitie negativa. Tu ce zici? bye

  Apreciază

 4. Da, ai punctat bine! Foarte bine. Harul e net superior Legii. Din toate punctele de vedere. Harul ridica standardul impus de Lege! Si nu, cu siguranta nu poti pune Legea intr-o lumina proasta. L-ai pune pe Dumnezeu intr-o lumina proasta. Sunt principiile Sale. Legea morala a lui Dumnezeu, asa cum ai punctat nu a cazut! Si nici nu va cadea vreodata! Chiar Pavel spune:
  Prin credinta desfiintam noi Legea ? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea(Romani 3:31).Harul intareste Legea morala a lui Dumnezeu.
  Accentul in predicare ar trebui pus pe harul Sau, aratat prin Domnul Isus, caci numai prin acest har, suntem considerati, impreuna cu El ca niste implinitori ai Legii Sale, intocmai cum tot Pavel afirma cu cateva capitole mai incolo…”Christos este sfasitul(tinta, scopul) Legii”.(10:4)

  Apreciază

 5. Bine ai raspuns fratioare,asa sa ne ajute Dumnezeu sa ne mantuiasca prin harul Lui mare si bogat si noi mantuiti, fara merite si orgoli sa traim cum a trait Hristos.
  1 Ioan 2, 3-6…cine zice il cunosc si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este in el……..trebuie sa traiasca si el cum a trait Hristos.
  citeste epistolele lui Ioan si vei vedea ca legea nu ne mantuieste ci e dovada ca traim precum Hristos. Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s