Mapamond Crestin- Alfa Omega Tv

mapamond-crestin-alfa-omega-tv

Mapamond Creștin, o emisiune de știri și reportaje de televiziune ce prezintă evenimente de mare interes din lumea religioasă, persecuții, conflicte din zonele de pe glob cu influență musulmană sau hindusă, misiuni creștine în locuri periculoase, probleme din țările fost comuniste, mărturii și întâmplări unice în lume.

Timp de 30 de minute, telespectatorii pot intra într-o alta dimensiune, într-o lume în care creștinii sunt încă o minoritate și în care persecuțiile sunt o problemă majoră.

Această emisiune poate fi urmarită pe canalul Alfa Omega TV, sâmbată-ora: 21.00 și în reluare duminica-ora:17.30 și 21:00, prezentator fiind Emma Domuta . Alfa Omega TV aparține trustului Alfa Omega, care încă din 1994 a devenit unul din principalii furnizori de conţinut media din Romania, în special domeniul programelor de televiziune, casete video şi resurse multimedia.

Caietul de sarcini fiind foarte divers, incluzand programe de televiziune, documentare, filme artistice cu subtitrare în limba română, de pe piaţa educaţională internaţională. Temele frecvent abordate sunt din sfera familiei, copiilor , SIDA, arta, educaţie religioasă, divertisment orientat pe valori, istorie, etc.

Reţeaua de distribuţie Alfa Omega include sute de staţii TV locale, precum şi reţele naţionale şi prin satelit, şi de asemenea sute de organizaţii, şcoli şi biserici. În perioada 2002-2005, Alfa Omega a furnizat intens programe canalului de acoperire naţională „TELE 7abc” acoperind aproximativ 55% din populaţia totală de 22 milioane a României. De asemenea, programele Alfa Omega au fost difuzate pe canalele televiziunii nationale TVR, si pe alte televiziuni de prim rang, cum ar fi B1 Tv, N24. Modalitatile de distributie includ : multimedia, internet, satelit, video streaming, podcasting dorindu-se crearea unei structuri follow-up nationale. Alfa Omega deasemenea oferă 4 canale tematice web IPTV: Alfa Omega Webchannel – un canal echilibrat, pentru toate gusturile.; YouthTv – un canal pentru tineri; Alfa Omega Movies – pentru amatorii de filme și documentare; CrestinTv – pentru cei interesați de predici, seminarii și învățături biblice.

Odata cu lansarea primului canal TV satelit creștin din Romania – Alfa Omega TV – din iunie 2006, aria de distribuție a programelor creștine a crescut considerabil, prin extinderea acoperirii la Europa și Orientul Mijlociu, precum și a timpului – emisie continuă 24/7.

Conform licenţei CNA, Alfa Omega TV este un canal tematic, de educaţie şi spiritualitate creştină, cu caracter interconfesional și interetnic, iniţiat de un colectiv integral românesc, al carui scop este acela de a promova valorile moral-creştine.

Structura de programe conţine emisiuni produse de studio, dar şi segmente de program pentru minorități în limbile maghiară, sârbă, germană, bulgară, slovacă. Canalul este inclus în peste 1 000 reţele de TV cablu din ţară. Publicul țintă este comunitatea română de pretutindeni, de orice denominatie sau apartenentă religioasă.

Mapamond Creștin , este un program ce deschide noi perspective, o poartă deschisă spre lume, o perspectivă creștină a principalelor evenimente ale începutului de mileniu. Fiecare emisiune conține un segment de informatii și stiri din Romania. După izolarea comunistă, pentru români, acesta este un program de reintegrare într-o dimensiune cultural-spirituală mondială.

Programul este produs în colaborare cu CBN si TLN, doi dintre partenerii Alfa Omega TV. Ideea emisiunii este preluată, titlul original fiind Christian World News, produs inițialde CBN News din Statele Unite.
Cristian World News raportează evenimente din Europa Centrala, Africa Centrala, America Latina și Orientul Mijlociu. Știrile se focalizează pe misiunea crestină internatională, expun persecuțiile religioase ale creștinilor de pretutindeni, și examinează situatia bisericii americane.

Este cunoscut faptul că audienta pe care o fac știrile este foarte importantă pentru televiziuni, considerandu-se că acest tip de programe ridică audienta generală a stației precum și nivelul de încredere al telespectatorilor în programele respectivului post.

În cazul publicului român, este cunoscut faptul că audienta cea mai mare are loc la mijlocul saptamanii, miercurea. Totuși, faptul că emisiunea este difuzată sâmbăta de la 21.00, și în reluare duminica de la ora 17.30 nu este la întâmplare, acestea fiind orele de maximă audientă în week-end, fiind îndreptată înspre telespectatorii casnici dar și spre telespectatori din rândul populației active, emisiunea putând fi receptată de tot publicul larg , respectiv toată familia, iar faptul că durata este de numai 30 de minute, induce un real interes.

Mai mult ca sigur, sondaje de opinie au fost comandate pentru a estima timpul cel mai potrivit în privința emiterii. Webcastul, un fel de ora 25 a stirilor TV, este mai ales astăzi o solutie în privința vizionărilor știrilor, dacă poate, cineva nu a apucat să le vizioneze în timpul de emisie, site-ul oficial fiind de așa natură construit încat să confere o vizionare optimă a știrilor recente, la orice oră.

Relevanța acestei emisuni o constituie și dimensiunea cu totul nouă de știri prezentate. De la știri despre starea creștinilor din Betleem- locul nașterii Domnului Iisus, credincioșii ucici în Turcia, creștini pakistanezi condamnați la moarte, la știri autohtone, povești înăltătoare, evenimente importante din viața crestină românească, toate acestea, fac această emisune un unicat în paleta de oferte din grila emisiunilor cu specific de știri a televiziunilor romanești.

Prezentatorul acestei emisiuni a devenit o emblemă, personalizând valorile și identitatea publică a acestui post de televiziune, iar pe de altă parte oferă telespectatorilor un chip și o identitate familiară, cu care aceștia pot identifica Alfa Omega Tv, creându-se astfel un brand, acceptat de catre consumatori.

Formatul acestor știri este unul social. Se dorește informarea publicului într-un mod cât mai plăcut, relaxant, într-un decor special, cald, iar comunicarea se face într-un registru pe întelesul tuturora, fapt ce crează multă apropriere. Acest lucru crează un feedback constant din partea receptorilor, ce au posibilitatea să se exprime prin multitudinea de mijloace disponibile, mesaje prin e-mail, postă, telefon. Iar în privința difuzării pe internet, știrile nu se rezumă numai la povestea propriu-zisa ci include și feedback-ul celor care le vizionează, într-un spațiu rezervat special pentru acest lucru.

Un gând despre „Mapamond Crestin- Alfa Omega Tv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s