Viata, ca o calatorie cu trenul …

E dimineata, mult prea dimineata…e foarte intuneric afara si dupa cum suna alarma telefoanelor la ora asta asa de matinala imi aduc aminte ca da, desi foarte rar, plecam cu totii spre Brasov. Cica e un fel de conferinta la care trebuie sa luam si noi parte. In fine,…incerc sa ma trezesc, ma spal, ma schimb, cobor, imi iau sandwich-urile si sticla cu apa…si intr-un grup neorganizat ne indreptam care cum poate spre gara. Binenteles, imi iau o cafea, luam biletele, suntem vre-o 30, curiosi fiecare, zic eu, de ce-o sa fie.

Pana la Brasov, poti sa faci atat de multe…sa discuti doctrina, in special, despre mantuire….poti juca carti in compartiment,poti asculta muzica, poti medita, te poti ciondani cand intra trenul in vre-un tunel..ba chiar poti citi ziarele… „Cum trebuie sa fie barbatul ideal”, editorialul lui Dinescu, „Despre eroi si morminte”, „Cica niste satanisti”, Cartarescu…”E o invazie de nazisti si satanisti pe toate continentele”. „Test de calitate pentru casnicie”- „Cheia unui mariaj fericit..imbratisari dese, cadouri, conversatiii si vacante in doi.” Ai toata libertatea in tren sa faci ce vrei…

Calatoria cu trenul e tare interesanta…
Ma gandesc ca atunci cand iti cumperi un bilet de tren e ca si cum ai desface un ravas, un ou Kinder, sau biletul ce ti-a cazut la examen. Intotdeauna ai parte de o surpriza.

Cu trenul te lasi purtat spre Casa, uneori ba, uneori nu e chiar direct, mai schimbi cate unul, de multe ori ocoleste… dupa cantul Mariei Tanase…””Foaie verde si-o sibica, Trenule, masina mica, unde-l duci pe Ionica, …” si continua consacratul cant.

Dupa posibilitati, ca-i clasa I, ca-i clasa a II-a, intalnesti diferiti oameni. Cu unii legi relatii, comunici, ti-i faci prieteni, iti devin foarte apropriati. Te intristezi cand coboara cate unul, parca mult prea repede.

Lasa un loc liber, un gol in compartimentul tau, insa amintirea sa te face uneori sa zambesti….
Altii sunt cu tine pe tot parcursul calatoriei…te ajuta cu bagajele…iti dau sfaturi bune… si te bucuri foarte mult de compania lor, pentru ca, in final, tot ce conteaza e sa te bucuri cat se poate de mult de calatorie.
La fel si in viata..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s